06.09.2024

Pokračuje úprava okolí hřbitova v Semněvicích

Pietní zacházení s náhrobky, které byly v minulosti odstraněny ze hřbitova v Semněvicích a zakopány za hřbitovní zdí, je důležitým krokem k nápravě chyb minulosti. Každý náhrobek je svědectvím o lidském životě, a proto by měl být zachován s úctou a respektem. Odstraňování náhrobků a jejich nepietní uložení je nesprávné a nezohledňuje důstojnost těch, kteří na hřbitově spočinuli. Je naší povinností tyto chyby napravit a zajistit, aby byla památka zemřelých i nadále uctívána. Oprava minulých křivd a obnovení důstojného stavu nejen že prokazuje respekt k historii a našim předkům, ale také zajišťuje, aby budoucí generace mohly cítit spojení s místem, jehož součástí jsou i jeho zemřelí obyvatelé. Zachovávání úcty a piety vůči těmto místům je základem kulturního dědictví a odpovědnosti nás žijících vůči minulosti.

V rámci obnovy pietního prostoru pokračuje také úprava okolí hřbitova. Po skončení vegetačního období budou vykáceny dřeviny, které byly označeny arboristou, a odstraněny zbytky klestu. Dále bude odstraněn i komunální odpad, který se v minulosti v tomto prostoru hromadil.

< Aktuality
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram