11.09.2024

Průjezd nákladní dopravy obcí Semněvice

V souvislosti uzavírky silnice Horšovský Týn - Pocinovice začíná docházet k tomu, že mnozí řidiči nákladní dálkové přepravy nerespektují značenou objízdnou trasu. Začínají se množit případy, kdy kamionová doprava využívá silnice Ostromeč - Semněvice, ale také účelové komunikace Semněvice - Věvrov.

V té souvislosti kontaktoval starosta obce pověřený orgán ORP Horšovský Týn, vedoucího odboru dopravy pana Mgr. Pavla Turnera, starostu Horšovského Týna Ing. Jaroslava Holečka i Dopravní inspektorát v Domažlicích, aby se našlo společné rychlé řešení dané situace. Pro osazení zákazových značek pro nákladní dopravu je nutný souhlas Policie ČR, na základě tohoto souhlasu potom odbor dopravy ORP Horšovský Týn může zákazové značky umístit. Situace je v aktuálním řešení.

Tímto bych chtěl vyzvat občany k opatrnosti při průjezdu/ průchodu těmito komunikacemi, ale i poprosit o případné pořízení fotodokumentace těchto přestupků, které nerespektují vyznačenou objízdnou trasu.

EDIT 16:00 - po intervenci pana Turnera byla vydána žádost o označení zákazem vjezdu, žádost by měla být povolena a ve spolupráci s firmou, která zajišťuje rekonstrukci komunikace, budou zítra zákazové značky instalovány.

:

< Aktuality
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram